Ish-oficeri i policisë së Minneapolis, Derek Chauvin, i dënuar për vrasjen e George Floyd që shkaktoi protesta masive kundër racizmit, kërkoi një gjykim të ri të martën.

Avokati i Chauvin, Eric Nelson pretendon se gjyqi nuk ishte i drejtë dhe se kishte një numër gabimesh gjyqësore, dhe se vendimi ishte kundër ligjit.

Më 20 prill, pas një gjykimi tre-javor, Chauvin u shpall fajtor për të tre pikat, përfshirë vrasjen.

Dënimi maksimal për akuzën e parë është deri në 40 vjet burg, për të dytën deri në 25 vjet, dhe dënimi maksimal për pikën e tretë të aktakuzës është 10 vjet dhe / ose 20,000 dollarë amerikanë.

Vendimi mund të jepet në mes të qershorit.

Vrasja e Floyd

Pamjet e vdekjes së Floyd tregojnë Chauvin duke shtypur me gju qafën e tij për më shumë se nëntë minuta.

Vdekja e Floyd ndezi protesta në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe në botë kundër brutalitetit të policisë ndaj afro-amerikanëve.

Me dënimin e Chauvin për vdekjen e George Floyd, prokurorët do të fillojnë të përqendrojnë vëmendjen e tyre në zhvillimin e procedurave kundër tre të tjerëve të përfshirë në arrestimin fatal.

Tou Thao, J. Alexander Kueng dhe Thomas Lane, të gjithë të lirë dhe arrestuar disa ditë pasi Floyd vdiq majin e kaluar, po përballen me akuza në gjyqin e 23 gushtit për ndihmën dhe mbështetjen e vrasjes së Floyd.