Skip to content

OKB-ja e “tmerruar” nga raportet për sulmin në Mianmar

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Nënsekretari i Përgjithshëm i OKB-së për Çështje Humanitare dhe Koordinator i Ndihmës Emergjente, Martin Griffiths, të dielën tha se është “i tmerruar” nga raportet e besueshme të sulmit ndaj civilëve në Mianmar, në të cilin u vranë 35 njerëz.

Griffiths i referohej një incidenti që thuhet se ndodhi më 24 dhjetor në shtetin lindor Kayah.

“Raportet e besueshme thonë se të paktën 35 njerëz, duke përfshirë të paktën një fëmijë, u nxorën nga automjetet e tyre, u vranë dhe u dogjën. E dënoj këtë incident të rëndë dhe të gjitha sulmet kundër civilëve në të gjithë vendin, të cilat janë të ndaluara sipas ligjit ndërkombëtar humanitar”, tha ai në një deklaratë.

Griffiths tha se dy punonjës humanitarë të “Save the Children”, të gjendur në dhunë, automjeti i të cilëve u sulmua dhe u dogj, mbeten të zhdukur.

Ai u bëri thirrje autoriteteve të Mianmarit që të nisin menjëherë hetim të plotë dhe transparent për incidentin, në mënyrë që ata të mund të nxjerrin me shpejtësi autorët para drejtësisë.

“Për më tepër, i bëj thirrje Forcave të Armatosura të Mianmarit dhe të gjitha grupeve të armatosura në Mianmar që të marrin të gjitha masat për të mbrojtur civilët”, tha Griffiths.

Ai tha se miliona njerëz në Mianmar kanë nevojë urgjente për mbështetje humanitare.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë