Home SHQIPERIA OKB: Të shqetësuar për viktimat e protestave në Iran

OKB: Të shqetësuar për viktimat e protestave në Iran

0
OKB: Të shqetësuar për viktimat e protestave në Iran

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka shprehur shqetësim në rritje në lidhje me raportet për vdekje në protestat e vazhdueshme në Iran.

 

“Ne dënojmë të gjitha incidentet që kanë rezultuar në vdekje ose lëndime të rënda të protestuesve dhe përsërisim se forcat e sigurisë duhet të shmangin çdo përdorim të panevojshëm ose joproporcional të forcës kundër protestuesve paqësorë. Ata që janë përgjegjës duhet të mbajnë përgjegjësi”, tha një zëdhënës i OKB-së.

 

OKB i kërkoi qeverisë iraniane në Teheran që të respektojë të drejtat e njeriut duke vënë në dukje se ”kriza mund dhe duhet të vihet nën kontroll përmes dialogut”.

 

Trazirat në të gjithë Iranin u shkaktuan nga vdekja e një gruaje 22-vjeçare, Mahsa Amini.

 

Policia e Moralit e kishte arrestuar për gjoja shkelje të kodeve islame të veshjes.

 

Ajo vdiq në paraburgimin e policisë më 16 shtator.

 

Që nga vdekja e saj, mijëra kanë demonstruar në të gjithë vendin kundër taktikave represive të qeverisë dhe sistemit islamik të sundimit.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë