Olsian Çela kandidon për anëtar të KED-së (Lista e plotë)

olsiani2.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Kryeprokurori Olsian Çela ka kandiduar për t’u bërë pjesë e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, sipas listës së publikuar ditën e sotme nga KLP.

Çela është një nga 18 kandidaturat e pranuara nga Prokuroria e Përgjithshme dhe Prokuroria e Apeleve.

KLP po ashtu ka publikuar dhe 6 emrat e prokuroreve qe jane s’kualifikuar nga gara:

 1. Rozeta Qirjaqi¹, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Korçë);
 2. Erion Çela², (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 3. Pelivan Malaj³, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 4. Enrik Haxhiraj⁴, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 5. Edmond Hyka⁵, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë);
 6. Brahim Dragjosh (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Shkodër);

Njoftimi i plote:

Lënda: Lista e prokurorëve që plotësojnë kushtet për anëtarë të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në zbatim të nenit 221, pika 4, të Ligjit nr. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” i ndryshuar, publikon më poshtë listën e kandidatëve të çilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Kandidatët të çilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

 1. I) Prokuroria e Përgjithshme
 2. Olsian Çela;
 3. Thoma Jano;
 4. Arqilea Koça;
 5. Alfred Progonati;
 6. Alma Muça;
 7. Anila Leka;
 8. Kudusi Shahu;
 9. Kujtim Luli;
 10. Sokol Stojani.
 11. II) Prokuroritë e Apeleve
 12. Elvin Gokaj, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);
 13. Ludovik Dodaj, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);
 14. Etien Kapo, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);
 15. Gjon Fusha, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Gjirokastër);
 16. Irma Balli, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Korçë);
 17. Lazer Çardaku, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Shkodër);
 18. Kleanth Zeka, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 19. Genti Xholi, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë);
 20. Arben Qosja, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë)

Lënda: Lista e prokurorëve që nuk plotësojnë kushtet për anëtarë të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në zbatim të nenit 221, pika 4, të Ligjit nr. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar, publikon më poshtë listën e kandidatëve të cilët nuk plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Kandidatët të cilët nuk plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

 1. I) Prokuroritë e Apeleve
 2. Rozeta Qirjaqi¹, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Korçë);
 3. Erion Çela², (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 4. Pelivan Malaj³, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 5. Enrik Haxhiraj⁴, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 6. Edmond Hyka⁵, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë);
 7. Brahim Dragjoshi⁶, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Shkodër);

Këta prokurorë nuk plotësojnë kushtin e vendosur në nenin 221/1, gërma “b”, të ligjit

 1. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar. Bazuar në nenin 62, pika 1, të Ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë, këta prokurorë konsiderohen të pezulluar nga ushtrimi i detyrës.

________

¹ Prokurore Rozeta Qirjaqi, me Vendimin nr. 272, datë 08.07.2020 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit,

është shkarkuar nga detyra. Pezulluar për shkak të Ligjit nr. 84/2016, neni 62, pika 1.

² Prokurori Erion Çela, me Vendimin datë 21.9.2021 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, është

shkarkuar nga detyra. Pezulluar për shkak të Ligjit nr. 84/2016, neni 62, pika 1.

³ Prokuror Pelivan Malaj, me Vendimin nr. 330, datë 11.01.2021 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit,

është shkarkuar nga detyra. Pezulluar për shkak të Ligjit nr. 84/2016, neni 62, pika 1.

⁴ Prokuror Enrik Haxhiraj, me Vendimin nr. 339, datë 19.01.2021 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit,

është shkarkuar nga detyra. Pezulluar për shkak të Ligjit nr. 84/2016, neni 62, pika 1.

⁵ Prokuror Edmond Hyka, me Vendimin nr. 223, datë 20.12.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit,

është shkarkuar nga detyra. Pezulluar për shkak të Ligjit nr. 84/2016, neni 62, pika 1.

⁶ Prokurore Rozeta Qirjaqi, me Vendimin nr. 315, datë 16.11.2020 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit,

është shkarkuar nga detyra. Pezulluar për shkak të Ligjit nr. 84/2016, neni 62, pika 1.

Këshilli i Lartë i Prokurorisë,

Rruga “Ana Komnena”, Godina ” Poli i Drejtësisë”, Tiranë, Shqipëri

www.klp.al adresa e mail; [email protected]

Prokurorët që nuk ushtrojnë detyrën në prokuroritë përkatëse për shkak të ushtrimit të

funksionit si anëtar të Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

 1. Kostaq Beluri
 2. Moisi Duda
 3. Vatë Staka

Prokurorët që nuk ushtrojnë detyrën në prokuroritë përkatëse për shkak të ushtrimit të

funksionit të përkohshëm (komandim në EUROJUST).

 1. Fatjona Memça

(E.H/Faxweb.al)

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë