Eksperti i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, virologu rus Dmitry Lvov, përjashtoi mundësinë e origjinës artificiale të virusit Corona, njoftoi Grupi Mediatik Kinez (CMG) dhe raporton Beta.

“Dyshimet në lidhje me origjinën artificiale të virusit Corona nuk kanë vlerë … “, tha Lvov në një shfaqje në një shfaqje televizive ruse javën e kaluar.

Sipas tij, “personi, i cili ishte burimi i parë i infeksionit, me gjasë hëngri mishin e një kafshe që kishte lidhje ekologjike me lakuriqët e natës”.

Transmetim i virusit

Gati 150 viruse u transmetuan tek njerëzit nga kafshët e egra gjatë zbutjes, tha Lvov.

Komuniteti i inteligjencës amerikane pranoi në fund të majit se agjencitë e saj kishin dy teori se nga vinte COVID-19, njëra që vinte nga kontakti njerëzor me kafshë të infektuara dhe tjetra në lidhje me një aksident të mundshëm laboratorik si një burim i një pandemie globale.

“Komuniteti i inteligjencës nuk e di saktësisht se ku, kur dhe si u transmetua fillimisht virusi COVID-19, por është përqendruar në dy skenarë të besueshëm,” tha zyra e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare të SHBA, duke shtuar se shumica e komunitetit të inteligjencës beson se “ka nuk ka informacion të mjaftueshëm për të vlerësuar se cili skenar është më i mundshëm”.