Home SHQIPERIA OSHEE tender 8.5 milionë euro për matësat inteligjentë

OSHEE tender 8.5 milionë euro për matësat inteligjentë

0
OSHEE tender 8.5 milionë euro për matësat inteligjentë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Që nga viti e I kaluar jemi në një emergjencë energjetike për shkak të cmimeve të shtrenjtuara ndjeshëm të energjisë në bursa, por sistemi I shpërndarjes, OSSH grup ka shpallur një tender për të blerë matësa inteligjentë.

 

Sipas të dhënave të siguruara nga Vizion Plus tenderi ka një fond prej 8.5 mln euro ose 1 miliard e 48 milion lekë dhe synohet të blihen rreth 3000 matësa intiligjente. Afati final I pranimit të ofertave është data 12 maj 2022.

 

Të dhënat nga kompania e shpërndarjes thonë se këto matësa do të vëndosen në kabinat e shpërndarjes së energjisë krysisht në zonën e Durrësit dhe Shkodrës. Fokusi është evidentimi I zonave që njihen si kritike në aspektin e humbjeve të rrjet. Aktualisht beteja e sistemit të shpërnarjes është ulja e nivelit të humbjeve tregus ky I cili është në nivelin 20 % më I larti në rajon.

 

Gjëndja e emergjëncës energjitke shoqërohej me pezullim të investimeve nga tre kompanitë e sistemit, përjashtim bënin vetëm rastet e nevojshme.

 

Aktuliasht qeveria këmbgul se jemi në krizë energjietike dhe se buxheti po shpezon million lekë për sigurimin e këtij produkti madje  me cmim të subvencionuar.

 

Operatori i Sistemit të Shpërndarjes, ka instaluar në total vetëm 5700 matës inteligjentë, një pjesë e të cilëve të lidhur me konsumatorët, e disa prej tyre të lidhur me fiderat kryesorë të furnizimit.

 

Qëllimi  I Instalimit të kwtyre matësve është ulë shpenzimet për pagat e faturuesve, pasi ai jep të dhënat në kohë reale. Por që ato të ofrojnë sasinë që shpenzohet në kohë reale duhet të integrohen me një progam të posacëm.

 

Aktualisht pajisia e qytetarvë me matësa të tillë po ecën më ritme të ngaqdalta, ndërsa ankesat e familjrave për mbifaturime apo keq faturime janë ende presente në shumë raste.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë