“Pa organizim, nuk ka si të bëhet ky vend”/ Thirrje për protestë në Shkodër kundër rritjes së çmimeve, aktivisti: Gjendja e keqe, plani është që protesta të kalojë në…

shkoder-1.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Një tjetër protestë për rritjen e cmimeve është planifikuar të zhvillohet ditën e nesërme, pra të hënën në orën 17:00 në sheshin kryesor të bashkisë. Një prej organizatorëve të protestës, aktivisti, Mirsad Basha ka bërë thirrje që qytetarët të reagojnë dhe të mbleidhen duke kundërshtuar rritjen e çmimeve pasi ndryshe nuk do kishte asnjë lloj reagimi as nga ana e qytetarëve.

Më tej ai shtoi se plani ishte që protesta të shtrihej edhe në qytete të tjera dhe nëse nuk do bashkoheshin shumë qytetarë atëherë zgjidhja do të ishte që të krijohej një grup ekspertësh që të përcillte kërkesat e tyre nëpër ministri.

Organizatori i protestës, Mirsad Basha:

Kemi pasur kontakte nga qytetarët, është e organziaur vetëm në një mënyrë të nartyrshme, duke kontaktuar nëpër rrjetet sociale, pra nuk e kam organizuar vetëm unë. Ne shohim që gjendja është shumë ke keqe sepse cmimet janë rritur që prej një kohe të vazhdueshme. Kjo është diça që na shqetëson të gjithëve, edhe ne edhe familjarët tanë kështu që është koha për një organizim të tillë.

Thirrjet janë bërë, ne i kemi postuar, rëndësi ka që një grup qytetarësh kanë reaguar për faktin se kjo nuk është një protestë kundër ndonjë partie politike por për të mirën e të gjithëve. Shpresojmë që të na bashkohen dhe politikanët të shohin se reagimi është i madh. Nëse reagimi nuk do jetë i madh, as politikanët nuk do reagojnë.

Kemi zgjedhur sheshin sepse është një lloj qendre ku nejrëzit mblidhen më lehtë. Ne nuk jemi as analistë ekonomikë, por mund të bëhet më mirë nëse do të hiqej TVSH e shportës. Puna është që çmimet mos të çohen sepse nuk ulen më. Varfëtria është rritur, prej shumë kohësh njerëzit na marrin në telefon dhe na thonë se kanë nevojë për ushqime dhe ilaçe. Kjo situatë nuk mban më, duhet të evitohet, sepse do të jetë shumë e vështirë që ata t’ja dalin me atë asistencë që ata marrin.

Shqetësimi ynë, është që qytetarët të reagojnë, sepse nëse ata nuk reagojnë nuk ka për tu bërë gjë. Ne mund të jemi zëri i tyre, pro do të ishte më e fuqishme nëse do na bashkoheshin. Ne kemi mendu që protesta të përshkallëzohet dhe të kalojë nëpër qytete tjera. Ky është një moment apatik ku gjithsecili thotë duam të ikim se nuk bëhet ky vend por normalisht vendi nuk mbëhet nëse ne nuk reagojmë.

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë