Në qytetin Lahore në provincën Punjab të Pakistanit, 3 ditë në javë do të ndërpritet mësimi për shkak të ndotjes së ajrit.

Sipas lajmeve të medias kombëtare, qeveria e provincës Punjab ka njoftuar se mësimi do të pezullohet 3 ditë në javë për shkak të ndotjes së ajrit në Lahore.

Aplikimi në fjalë do të vazhdojë në këtë mënyrë deri në një njoftim tjetër.

Kryeministri i Punjabit, Parvez Elahi tha se në Lahore dhe qytete të tjera do të shpallet “emergjencë mjedisore” për të luftuar ndotjen e ajrit.

Cilësia e ajrit është “shumë e pashëndetshme”

Sipas të dhënave të publikuara nga kompania zvicerane e teknologjisë “IQAir”, e cila mat vlerat e cilësisë së ajrit, vlera e cilësisë së ajrit në Lahore u regjistrua si 212. Kjo vlerë bie në kategorinë “shumë të pashëndetshme”.

Ndotja e ajrit në qytet është 32.3 herë më e lartë se niveli i lejuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) për një person.

Udhëzuesi i OBSH-së për cilësinë e ajrit në qytete thotë se nivelet e PM 2.5 (grimcat e imëta me diametër më të vogël se 2.5 mikrometra) duhet të jenë nën 10 mikrogramë për metër kub.

Burimi: AA

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png