Rreth 250,000 muslimanë erdhën në Jerusalemin Lindor të pushtuar (Al Quds) për të shënuar Natën e Kadrit në Al Aksa, natën më të zgjedhur të vitit, e cila, sipas mësimeve islame, vlen më shumë se një mijë muaj.

Gjithsesi, rruga gjer aty nuk ishte pa mundime për shkak të postoblloqeve izraelite.

Kujtojmë që përgjatë këtij Ramazani, tashmë në ditët e fundit, Al Aksa është bërë skenë e trazuar si pasojë e përplasjeve mes forcave izraelite dhe komunitetit të besimtarëve muslimanë. Kjo për shkak se kolonë hebrenj tentuan të futeshin në faltoren e shenjtë muslimane, duke patur si mbështetës pikërisht policinë dhe ushtrinë izraelite.

Ibrahim Azzam, i cili erdhi nga qyteti verior i Nablusit të Bregut Perëndimor, tha se “ushtarët izraelitë ushtronin kontrolle fizike me qëllim vonimin e mbërritjeës së besimtarëve në Al-Quds”.

Për myslimanët, Al Aksa është faltorja e tretë më e rëndësishme, ndërsa hebrenjtë besojnë se dikur kishte dy tempuj të tyre në vend atë vend, duke legjitimuar kështu akte pushtuese të xhamisë së shenjtë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re