Vogëlushja Savvi, foshnja e lindur e shurdhër, solli lot gëzimi në sytë e familjes së saj, por falë kërcimeve të teknologjisë vit pas viti, ajo arriti të dëgjojë zërin e nënës së saj për herë të parë!

Bëhet fjalë për Savvanën e vogël, një vajzë të vogël vetëm disa muajshe, e cila ka pasur probleme me dëgjimin që nga dita e lindjes dhe deri dje nuk kishte dëgjuar asnjëherë zhurmat e mjedisit.

Dje ishte hera e parë që prindërit e vogëlushes Savvi i pajisën asaj aparate dëgjimi të krijuara posaçërisht për foshnjat dhe të përshtatura me madhësinë e veshëve të tyre të vegjël dhe të ndjeshëm. Reagimi i vajzës ishte tronditës…

Sapo dëgjoi tingujt e parë filloi të qante pasi nuk mund ta kuptonte se çfarë po ndodhte saktësisht. Pikërisht atëherë ajo dëgjoi zërin e nënës së saj, duke e mirëpritur me ëmbëlsi në botën e re, të çuditshme të tingujve dhe duke e pyetur nëse ishte mirë. Pikërisht atëherë Savvi i vogël pushoi së qari dhe e shikoi me emocion, por edhe… çudi që prindërit dhe të afërmit e saj po flisnin me të.

Videoja prekëse është postuar nga nëna e saj në Twitter, duke shkruar: “Është e lehtë t’i marrësh gjërat e vogla si të mirëqena, por në shtëpinë tonë dhuntia e zërit nuk është një prej tyre! Ne jemi jashtëzakonisht mirënjohës për @moogcenter dhe sa shpejt mundëm ta ndihmonim atë. Të duam Savvie!”. /tesheshi.com/