Thashethemet janë një e keqe më e tmerrshme se COVID-19, tha Papa Françesku të dielën në lutjen Angelus nga dritarja e tij në Sheshin e Shën Pjetrit në Vatikan.

“Kur shohim një gabim ose një rënie të një vëllai ose motre, gjëja e parë që bëjmë është t’u flasim të tjerëve për këtë. Ne bëjmë thashetheme,” tha Papa.

Thashethemet prishin bashkësinë e Kishës, tha ai, dhe i krahasoi thashethemet me djallin që shkon përreth dhe mbjell gënjeshtra për të tjerët.

“Ai dëshiron të distancojë vëllezërit që të mos mund të jenë në bashkësi. Të lutem, vëllezër, le të mos bëjmë thashetheme! Thashethemet janë virusi më i madh, më keq se pandemia e koronavirusit,” tha Papa.

Ai u bëri thirrje besimtarëve që të paralajmëronin privatisht njerëzit kur bëjnë një gabim, aq më keq thashetheme.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re