Gjatë muajit shkurt, Papa Françesku do të realizojë një vizitë ne Emiratet e Bashkuara Arabe ku pritet të mbajë edhe një meshë.

Kështu që do të jetë PAPA i parë që shkelë në gadishullin Arabik si dhe e para meshë në ato troje.

Para pak ditësh u fol edhe ne media për ndërtimin e një kishe ortodokse në Saudit me kërkesë të Patriarkut të Aleksandrisë.