Papa Françesku të dielën përcolli një mesazh tipik të ngarkuar me patetizëm fetar, për një Krishtlindje sipas tij të shpresës në një botë që lufton me pandemine e koronavirusit.

Duke përshëndetur besimtarët e mbledhur në Sheshin e Shën Pjetrit, Papa Françesku tha se një pemë e Krishtlindjes ishte vendosur në shesh dhe se po përgatitej një skenë e lindjes së Krishtit.

“Këto simbole të Krishtlindjeve vendosen gjithashtu në shumë shtëpi, për gëzimin e fëmijëve, por edhe të atyre që nuk janë më fëmijë. Ata janë simbole ose shenja shprese, veçanërisht në këto kohë të vështira,” tha Papa.

Ai u bëri thirrje besimtarëve të kapërcenin thjesht “simbolet” e Krishtlindjes dhe të pranonin “kuptimin” e tij të vërtetë, që do të thotë “Jezusi, dashuria për Zotin” dhe “mirësinë e tij të pafund” që ai i ka dhënë botës.

“Asnjë pandemi ose krizë nuk mund ta shuajë këtë dritë,” tha Papa.

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re