Ambasadorja Yuri Kim ka paralajmëruar hapa shtesë nga SHBA për të luftuar korrupsionin. Bardhë për të luftuar pikërisht korrupsionin, teksa ky i fundit konsiderohet si kancer.

Kim ka postuar në Tëitter deklaratën e fundit të Shtëpisë së Bardhë, ku thuhet: “Korrupsioni kërcënon sigurinë kombëtare të Shteteve të Bashkuara, barazinë ekonomike, përpjekjet globale kundër varfërisë dhe zhvillimit, si dhe vetë demokracinë.

Por duke parandaluar dhe luftuar në mënyrë efektive korrupsionin dhe duke demonstruar avantazhet e qeverisjes transparente dhe të përgjegjshme, ne mund të sigurojmë një avantazh kritik për Shtetet e Bashkuara dhe demokracitë e tjera”

Ndërsa amabasadorja amerikane shkruan:“Korrupsioni është kancer. SHBA po ndërmerr hapa shtesë për të parandaluar korrupsionin, për të luftuar financimin e paligjshëm, për të mbajtur përgjegjës aktorët e korruptuar dhe për të forcuar kapacitetin për të ekspozuar aktet korruptive