Scott Ritter, një ish-oficer i zbulimit të Trupave Detare të SHBA-së dhe një ish-inspektor i armëve bërthamore të OKB-së, ka tërhequr vëmendjen e publikut për vlerësimin e tij se Izraeli nuk do të ekzistojë për dhjetë vjet dhe do të vetëshkatërrohet.

Duke folur në kanalin e tij në YouTube, Scott Ritter tha se Hamasi mund ta bëjë jetën ferr për izraelitët, dhe po e bëjnë. “Ata po i poshtërojnë izraelitët”.

Ritter vazhdoi duke thënë: “Pra, ne kemi një situatë të ndryshme sot. Izraeli e ka mposhtur veten dhe besoj se e ka plagosur veten për vdekje në skenën ndërkombëtare. Bota e njeh Izraelin si një entitet të tmerrshëm sionist. Nuk mund t’i vendosësh buzëkuq këtij derri dhe ta bësh të duket bukur.”

Ky ish-oficer i inteligjencës amerikane thotë se ka një aspekt tjetër, më të rrezikshëm për Izraelin, që është ekonomia.

“Por gjëja më e madhe është se tani e tutje Izraeli do të jetë një shtet në një gjendje konflikti të përhershëm për shkak të nevojës për një shtet palestinez. Konflikti do të jetë i jashtëm dhe i brendshëm, gjë që do çojë në evakuimin e popullsinë hebreje.”

Ai garanton se Izraeli nuk do të mund ta fitojë kurrë këtë luftë. “Izraeli mbetet një nga vendet më të këqija në botë për të jetuar hebrenjtë pasi u bë i varfër ekonomikisht dhe socialisht”, tha ai, duke shtuar: “Është një shtet i dështuar, do të vetëshkatërrohet”.

Ish-marinsi amerikan theksoi se ai mund ta imagjinonte Izraelin siç e njohim ne tani: “Nuk do të ekzistojë për 10 vjet. Unë mund ta bëj me besim këtë vlerësim. Kjo është rruga që shoh tani.”

“E shihni, bota është kthyer kundër Izraelit. Izraeli dhe liderët izraelitë janë nën akuzë…Është një shtet gjenocidal. Nuk ka asnjë mënyrë që bota të lejojë që Izraeli në gjendjen e tij aktuale të vazhdojë të ekzistojë.”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re