Skip to content

Paris/ Gjobë për ata që i mbajnë dritaret hapur me kondicionerin ndezur

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Në Paris, gjobat tashmë do vendosen për ato dyqane që mbajnë kondicionerin ndezur pa mbyllur derën e biznesit të tyre .

Vendimi, i miratuar, synon të reduktojë shpenzimet e energjisë për shkak se tashmë të gjithë po përballen me krizë energjetike.

I njëjti parim do të mbetet i vlefshëm edhe në muajt e dimrit për ata që e mbajnë derën hapur me kondicionerin ndezur.

Dispozita hyn në fuqi të hënën dhe parashikon gjobë deri në 150 euro për shkelësit.

Rezoluta përmend, në veçanti, “pasojat e ngrohjes globale në Paris dhe nevojën urgjente për të reduktuar konsumin e energjisë në periudhën aktuale”.
Burimi: Ora News

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë