Një ditë më parë, një fëmijë 8-vjeç ka humbur jetën në parkun japonez në Korcë. Ai ka ardhur si shumë fëmijë të tjerë rreth liqenit, i cili ndodhet brenda parkut japonez, por si duket ka humbur ekuilibrin e ka rrëshqitur brenda liqenit të vogël.

Thellësia e ujit ku ra fëmija i kalon një metër, ndërsa trupi i tij i pajetë u gjet nga kalimtarë të rastit.

Ngjarja erdhi si rrjedhojë edhe e mungesës së rrethimit të basenit ujor apo dhe masave të tjera të sigurisë.

Kjo problematikë vërehet edhe nga qytetarët e qytetit juglindor.

Por edhe pse ka kaluar një ditë nga ngjarja e rëndë, autoritetet vendore ende nuk kanë marrë masa konkrete për rrethimin e basenit, thellësia e të cilit shkon deri në 2 metër. 

I kontaktuar nga Vizion Plus, kryebashkiaku Sotiraq Filo tha se bashkia po punon për një zgjidhje brenda strukturës së ndërtimit të parkut, por pa prekur modelimin arkitekturor.