Skip to content

Parlamenti europian miraton dhënen e statusit kandidat ne BE për Moldavinë dhe Ukrainën

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Parlamenti Evropian ka miratuar me 529 pro, 45 kundër dhe 14 abstenime raportin e KE-së në të cilin i kërkohet Këshillit Europian që t’i jepet menjëherë statusi i vendit kandidat në BE, Ukrainës dhe Moldavisë.

Deputetët kanë pohuar se në kontekstin e luftës brutale ruse të agresionit kundër Ukrainës, kjo zgjedhje do të tregonte lidership, vendosmëri dhe largpamësi.

Por theksojnë ata në dokumentin e tyre se nuk ka procedurë të përshpejtuar për anëtarësimin në BE” dhe se kjo mbetet një strukturë e bazuar në meritë.
Në fjalën e tij Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, tha nga Brukseli se unionin i BE-së do t’i japë Ukrainës dhe Moldavisë statusin e vendit kandidat në BE.

Sipas tij ky është një moment vendimtar për BE-në, pasi ne, tha ai, do të shprehim një një perspektivë të qartë dhe të fortë evropiane për Gjeorgjinë.
Burimi: Ora News

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë