Një udhëheqës politik palestinez i burgosur për 18 vitet e fundit u la i lirë mbrëmë nga një burg izraelit.

Hassan Fatafta, udhëheqësi i Frontit Popullor për Çlirimin e Palestinës, u arrestua në vitin 2003 për akuza se po planifikonte vrasje të izraelitëve.

Ai u lirua nga burgu Ofer në Ramallahun perëndimor në Bregun Perëndimor të okupuar.

Duke folur për AA pas lirimit të tij, ai tha se të burgosurit e mbajtur nga Izraeli mbeten të përkushtuar për çështjen palestineze.

“Palestinezët duhet të ruajnë frymën e luftës së tyre për të arritur qëllimet për të cilat këta të burgosur luftuan dhe për të cilët janë burgosur”, tha Fatafta.