Gjatë orëve të mbrëmjes janë ulur ndjeshëm temperaturat në Dibër dhe Bulqizë. Kjo ka sjellë edhe problematikat nga ngricat.

Raportohet  se rrugët e brendshme të qytetit të Bulqizës janë të pa hapura, firma ka hapur vetëm rrugën që lidh qytetin e Ri me të Vjetrin. Probleme ka gjithashtu edhe nga era e fortë, e cila sjell borën nga mali dhe mbulon rrugët dhe lagjet e Bulqizës.

Gjendja e segmenteve rrugorë:

Aksi nga Pishat deri në Qafën e Buallit është i kalueshëm vetëm me zinxhirë, pasi ka prezencë akulli.

Aksi Ura e Çerenecit-Librazhd  i bllokuarnga Ostreni drejt Klenjës, trashësia e borës kalon 70 cm.

Aksi Peshkopi-Qafë Draj- Kukës i bllokuar nga Zall Dardha deri në Qafë Draj.

Aksi Peshkopi – Kala e Dodës – Kukës duhet të përdoren detyrimisht zinxhirët.

Gjithashtu, të bllokuara janë rrugët e brendshme të njësive administrative Lurë, Selishtë, Luzni, Kala e Dodës, Sllovë dhe disa fshatra të Melanit.

Në Bulqizë janë të bllokuara njësitë administrative Ostren, Trebisht, Zerqan, dhe Martanesh.