Skip to content

Pas vdekjes së Mbretëreshës Elisabet/ Princi Charles merr automatikisht fronin

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Pas vdekjes së mbretëreshës Elisabet II, princi Charles bëhet menjëherë mbret i Britanisë së Madhe.

 

Si trashëgimtar që në moshën tre vjeçare, ai ka qenë trashëgimtari më jetëgjatë i fronit në historinë britanike.

 

Pasi të bëhet sovran, Charles ka mundësinë të marrë çdo emër që ai zgjedh për mbretërimin e tij si Mbret.

 

Për shembull, emri i vërtetë i mbretit George VI ishte në fakt Albert. Dy monarkë të mëparshëm janë quajtur Charles.

 

Charles kishte marrë tashmë disa nga angazhimet e Mbretëreshës këtë vit pasi shëndeti i saj ishte bërë mjaft shqetësim për të, aq sa kishte anuluar disa nga angazhimet e saj, duke përfshirë hapjen shtetërore të Parlamentit.

 

Si Charles ashtu edhe Princi Uilliam i kishin dhënë përparësi ditarit të Mbretëreshës mbi të tyren.

 

Të dy ishin aktivizuar si Këshilltarë të Shtetit, ku Mbretëresha delegon pushtetin e saj sovran për qëllime specifike dhe ata ishin të detyruar të ishin edhe më të disponueshëm për ato detyra.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë