PD e konsideron të paligjshëm votimin për drejtorin e ri të RTSH, Gjekmarkaj: Edi Rama e hodhi në erë, vendimi është “nul”

1636989573_gjekmarkaj.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Partia Demokratike e konsideron të paligjshëm votimin për drejtorin e ri të Radio Televizionit Shqiptar, Enkelejdi Joti i cili u zgjodh me tre të pestat e votave në Këshillin Drejtues.

Deklarate e kryetarit te komisionit te medias, Agron Gjekmarkaj, ne emer të Partisë Demokratike:

“Partia Demokratike e konsideron të paligjshëm votimin për drejtorin e ri të Radio Televizionit Shqiptar. Këshilli Drejtues nuk ka legjitimitet për të marrë vendime që përcaktojnë kush do të drejtojë median, për te cilën shqiptarët, me apo pa parti, paguajnë taksë. Përsa kohë opozita është e papërfaqësuar në këtë Këshill dhe disa anëtarë të saj janë zgjedhur në parlament pa pëlqimin e PD, ne i konsiderojmë nul të gjitha vendimet e tij. Ligji parashikon që Këshilli Drejtues të jetë i balancuar politikisht në mënyrë që të garantohet jo vetëm përfaqësimi, por edhe pavarësia, integriteti dhe autoriteti i këtij enti publik. Me emërimin e sotëm, Edi Rama e hodhi në erë këtë parim, duke u provuar edhe një herë si armik i ligjit dhe i pavarësisë së medias”

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë