Skip to content

PD: Promovohen policët e krimit/ “Neritan Nallbati, i lidhur me grupet e trafikut të drogës”

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Partia Demokratike reagoi pas emerimit të Neritan Nallbatit si drejtor i Policisë Kriminale. Sipas opozitës, ai ka qenë i lidhur dhe ka mbështetur grupet më të mëdha të trafikut të kokainës në Durrës dhe Elbasan.

 

Deklarata e Partisë Demokratike: 

Neritan Nallbati emërohet drejtor i Policisë Kriminale, në institucionin me demek të reformuar të Gledis Nanos, edhe pse ai u largua në vitin 2003 si bashkëpunëtor i Hakmarrjes për Drejtësi.

Nallbati është famëkeq sidomos si protektor i “Rrugëve të kokainës”, gjatë kohës si drejtor i Policisë së qarkut Elbasan.

Aktiviteti i tij në mbështetje të narkotrafikut ndërkombëtar kulmoi me rastin “Xibraka”.

Sipas raporteve mediatike dhe konfidenciale, Neritan Nallbati e ka vazhduar pa ndërprerje rolin e mbështetësit të aktiviteteve të paligjshme dhe të infiltruarit të botës së krimit në Polici, edhe në kohën kur drejtonte Policinë e Durrësit.

Që prej tetorit 2021 në portin më të madh në vend ka patur një rritje eksponenciale të trafikut të drogës.

Emërimi i tij në krye të policisë kriminale është rasti i përsëritur i promovimit të korrupsionit në hierarkinë e lartë të Policisë së shtetit.

Emërimi i tij në krye të policisë kriminale është rasti i përsëritur i promovimit të korrupsionit në hierarkinë e lartë të Policisë së shtetit.

Është tregues se nuk është gara dhe ndershmëria që të ndihmon të bësh karrierë, por përfshirja në afera dhe korruptimi thelbësor.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë