Subscribe

Per opoziten rritja e taksave po mbyt biznesin dhe po shton me shume informalitetin fiskal ne vend.

 

Anetari i kryesise se partise demokratike Eno Bozdo thote se perkeqsimi i klimes se biznesit eshte pasoje e korrupsionit te larte te shtrire ne cdo nivel te qeverisjes.

 

Sot biznesi nëShqipëri taksohet në mënyrë direkte dhe indirektegati sa dyfishi i taksimit në vitin 2013, që është edheviti i fundit i qeverisjes së Partisë Demokratike.Pavarësisht kësaj, të ardhurat e mbledhura tregojnën për informalitet të thellë dhe korrupsion të shtrirë kudo, në cdo nivel të qeverisjes. Instituti Ekonomik i Vjenës, në raportin e tij përpara disa ditësh, e cilëson Shqipërinë si vendi me informalitetin më të lartë në Rajon,  gati dyfishi i informalitetit të vendeve të tjerat ë Rajonit. Kjo tregon qartë se problemi kryesor nuk janë bizneset që nuk paguajnë taksa, sesa qeveria që irrit taksat jashtë cdo logjike të tregut dhe konkurueshmërisë ekonomike rajonale, duke çuar kështu në rritje të detyrueshme të informalitetit fiskal.Përfundimi: problemi nuk është biznesi, por qeveria! Dhe me këtë qeveri, për fat tëkeq, konferenca të tilla si kjo e sotmja do të shohim përsëri, ndërsa klima e biznesit vecse do të vazhdojë të përkeqësohet më tej!

 

 

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re