Pendimi i një Peshkopi: Ne, mizorë seksualë!

weihbischof-rolf-steinhaeuser_1.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Një peshkop gjerman në dioqezën katolike romake të Këlnit, në një shërbim të mbyllur në katedrale, pranoi lëshimet e kishës në një skandal të madh që përfshinte abuzimin seksual.

“Një numër i madh i mizorive në lidhje me abuzimin seksual u kryen në dhomat e kishës nga priftërinjtë dhe anëtarët e tjerë të stafit,” tha peshkopi Rolf Steinhaeuser në shërbimin e pendimit.

Steinhaeuser zëvendëson kardinalin Rainer Mario Woelki, i cili mori një vit pushim, si kujdestar i katedrales, pas polemikave mbi vendimin e tij për të mos publikuar një raport mbi skandalin.

“Ne nuk mund të shpëtojmë nga mëkati. Ne gjithashtu nuk u kërkojmë viktimave falje për të na bërë të ndihemi më mirë”, tha Steinhaeuser.

Ai tha se shërbimi i sotëm ishte një rrëfim i fajit dhe një përkujtim për viktimat.

Për dhjetë vjet, rastet e abuzimit seksual kanë tronditur Kishën Katolike në Gjermani.

Në vitin 2018, kardinali Woelki urdhëroi një firmë ligjore në Mynih të prodhonte një raport gjithëpërfshirës dhe të mos kursente asnjë nga priftërinjtë e saj nëse abuzonin seksualisht me fëmijë.

Por kur raporti ishte gati, vetë Woelki bllokoi publikimin e tij.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë