Për herë të parë partia popullore evropiane, në takimin e roterdamit qe zhvillohet te marten, nuk ka ftuar asnjë përfaqësues të Partisë Demokratike.

 

Për pasojë, forca më e madhe opozitare nuk do të kete te drejte vote ne zgjedhjen e Presidentit të ri të PPE.

 

Në situatën ku ndodhet Partia Demokratike, PPE ka ftuar Jorida Tabakun në cilësinë e Kryetares së Komisionit të Integrimit dhe Belind Këlliçin e Albana Vokshin si Kryetare të Forumit Rinor dhe Forumit të Gruas.

 

Në Roterdam do të jetë edhe një demokrate tjetër, Majlinda Bregu, por ajo është si Sekretare e Përgjithshme e Këshillit të bashkëpunimit rajonal.