Për ju që humbja e peshes është problem edhe pse keni kujdes me ushqimet, por nuk dobësoheni dot, duhet te kini parasysh disa rregulla :

1 – Kujdes porcionet. Gjate viteve te fundit përmasat e pjate janë rritur nga 23cm në 33cm, gjë që ka ndodhur dhe me racionet.

2 – Mos zgjidhni te konsumoni uje qe permban shumë fluor. Fluori pengon organizmin të thithë jodin i cili duhet për shëndetin e tiroides. Nëse tiroidja është e dobët, metabolizmi do jetë i ulet dhe mundesia per te shtuar peshe eshte shume e madhe.

3. Ne zorre prezenca e dy lloje bakteresh bakteroidetes dhe firmikutes ka treguar se tek njerëzit obezë gjendet ne një sasi më të madhe firmikutesh dhe që kur ata nisin dietën, sasia e tyre ulet dhe rriten bakteroidetes, në linjë me humbjen e shtresave dhjamore.

4 – Gjithçka fillon nga truri .Njerëzit që mendojnë pozitivisht kur nisin një dietë kanë më shumë gjasa të humbasin peshë në krahasim me dyshuesit.

/shkollaeshendetit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re