Përbetimi i një kryeministri të majtë në vendin e 300 mijë prostitutave

Screenshot_80-1.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Kryeministri spanjoll Pedro Sanchez premtoi, në fjalimin e tij para publikut të dielën, se do të kriminalizonte prostitucionin në atë vend, raporton BBC.

Duke iu drejtuar mbështetësve në fund të një kongresi tre-ditor të Partisë Socialiste në Valencia, Sanchez tha se kjo praktikë “skllavëron” gratë.

Prostitucioni u dekriminalizua në Spanjë në 1995. Në vitin 2016, Kombet e Bashkuara vlerësuan se industria e seksit në vend gjeneroi 3.7 miliardë euro.

Një sondazh i vitit 2009 zbuloi se çdo i treti burrë në Spanjë pagoi për shërbimet seksuale të paktën një herë.

Sidoqoftë, një raport i dytë i lëshuar në 2009 sugjeron që shifra mund të jetë deri në 39 përqind, dhe një studim i Kombeve të Bashkuara në 2011 përmend Spanjën si qendrën e tretë më të madhe për prostitucion në botë, pas Tajlandës dhe Porto Rikos.

Prostitucioni në Spanjë aktualisht nuk është i rregulluar dhe nuk ka ndëshkime për ata që ofrojnë shërbime seksuale të paguara me vullnetin e tyre të lirë derisa të ndodhin në vende publike.

Sidoqoftë, mashtrimi ose veprimi si ndërmjetës midis një punonjësi seksi dhe një klienti të mundshëm është i paligjshëm.

Industria ka lulëzuar që nga dekriminalizimi i saj dhe vlerësohet se rreth 300 mijë gra punojnë si prostituta në Spanjë.

Partia e kryeministrit Sanchez premtoi në manifestin e saj zgjedhor 2019 se do të ndalonte prostitucionin, i cili u pa si një lëvizje për të fituar më shumë gra votuese në zgjedhje.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë