Enkelejd Alibe zbardhi detaje nga mbledhja që u zhvillua për gati 2 orë në selinë e PD.

 

Alibeaj konfirmoi se është kërkuar ngritja e posaçme e disa komisioneve, për çështje të ndryshme.

 

“Kjo ishte mbledhje e parë që u diskutua për agjendën parlamentare.U diskutua edhe për ngritjen e disa komisione ve të Posaçme dhe u diskutua edhe për Presidentin. Ky është një proces politik i rëndësishëm që teston qasjen e vetë PD-së. Është një mbledhje ku deputetët dhanë mendimet e tyre. Pashë një konsensus dhe me sugjerimet e tyre ne lamë një mbledhje tjetër ditën e hënë. Të gjithëve deputetëve iu kërkua të ofrojnë kriteret se si e imagjinojnë ata, kriteret, vlerat morale njerëzore të Presidentit. Vura re qe me nje sens përgjegjësie deputetët ndanë dy çështje: Të marrim pjesë në proces dhe të mos jemi fasadë si një detyrim ndaj shqiptarëve duke qenë parimore dhe duke kërkuar të sjellim një pjesë të vogël që quhet Presidenti i republikës”– tha ai.