Ka përfunduar numërimi në Bashkinë e Lushnjes.

 

Eriselda Sefa nga radhët e Partisë Socialiste ka marrë mbi 58% të votave, duke fituar kështu garën për këtë bashki. Pas Vorës dhe Rrogozhinës kjo është bashkia e tretë që merret nga socialistët.

 

Në Vorë, ku votimi dhe numërimi ishte elektronik u shpall fitues kandidati i PS Blerim Sheraj. Edhe në Rrogozhinë ka fituar kandidati i PS, Edison Memolla.