Ambasadori i Bashkimit Europian në Tiranë, përmes një postimi në Twitter i ka bërë apel krerëve të artive politike për përfshirjen e personave me integritet të lartë. Soreca thekson se një gjë e tillë është jo vetëm përgjegjësi morale por edhe përgjegjësi ligjore.

“Diskutime si e sotmja janë thelbësore për të drejtuar votuesit dhe kandidatët në procesin demokratik. Unë pres që partitë politike të angazhohen me rekomandimet e OSBE dhe të mos lejoj që iniciativa e sotme shumë e shëndetshme demokratike të mos merret vesh. Integriteti i zgjedhjeve të 25 Prilli përcaktohet në Ditën e Zgjedhjeve dhe më parë.

Drejtuesit e partive kanë një përgjegjësi ligjore dhe morale për të siguruar listat e kandidatëve me standardet më të larta të integritetit. #Shqipëriameriton ligjvënësit të cilët do të mbështesin # BEaxhenda e reformave për luftën kundër # korrupsionit dhe #krimit të organizuar “, shkruan Soreca në Twitter.

/faxweb