Presidenti  Trump tha në mesazhin e tij të parë video që kur u largua nga spitali të mërkurën se infeksioni i koronavirusit ishte “bekimi i Zotit”.

“Unë mendoj se ishte bekimi i Zotit. Ky ishte një bekim i maskuar”, tha Trump.

Ai shtoi se ilaçet e ndërmarrjes bioteknologjike Regeneron Pharmaceuticals Inc. lejoni që ai të përjetojë efektivitetin e tyre.

Trump ka thënë vazhdimisht se ndihet mirë dhe nuk dihet nëse është akoma pozitiv për koronavirusin.

Presidenti aktual i SHBA, i kritikuar për përgjigjen e tij të vonuar ndaj një pandemie koronavirus që ks shuar më shumë se 210,000 jetë amerikane, si dhe ka rrezikuar shëndetin e stafit të tij, gjithashtu theksoi kompaninë farmaceutike Eli Lilly dhe Company.

“Unë dua të marr për ty (kurën) atë që kam marrë unë. Dhe unë do ta bëj këtë falas,” tha Trump, iu drejtua ai opinionit amerikan.

Ai u kthye në Zyrën Ovale në Shtëpinë e Bardhë të mërkurën pasi mjeku i tij njoftoi se nuk kishte asnjë simptomë të koronavirusit për 24 orë.

Zyrtari shtoi se Trump hyri në zyrë nga kopshti i trëndafilave në mënyrë që të mos takonte njerëz në korridoret e Shtëpisë së Bardhë dhe potencialisht t’i ekspozonte ata ndaj koronavirusit.