Prej motit të keq dhe erës së fortë, Porti i Barit në Itali ka pezulluar lundrimet drejt Durrësit.

Dy tragete të linjës Durrës-Bari nuk do të lundrojnë ditën e sotme, teksa edhe për anijet e tonazhit ët vogël dhe peshkarexhat është pezulluar lundrimi.

Dallgëzimi i madh në det nga 7 deri në 8 ballë ia pamundëson lundrimin në detin Adriatik.