Pllaka tektonike u thye pas tërmetit të nëntorit, cili është qyteti që i shtohet hartës së rrezikut sizmik

640-0-61615cb29d479084dbaf6026856b8f8d.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

 

Që pas tërmetit të 26 nëntorit 2019 Shqipëria ka një rritje të aktiviteti fizik për shkak të lëvizjeve të pllakave tektonike të cilat kanë rritur rrezikun edhe në zona të tjera që më parë nuk ishin shquar si zona sizmike.

Një thyerje e pllakës tektonike në mënyre të tërthortë ka nxjerrë në pah si zonë rreziku edhe Vlorën. Sizmiologu Dushi tregon per Tch, cilat janë zona me rrezik të shtuar dhe që janë ende aktive.

Tanimë kanë përfunduar harta e zonave sizmike dhe që pas tërmetit të 26 nëntorit ku shemben shumë objekte ndërtuesi nuk i anashkalojnë më ato duke u njohur me detaje me strukturën e tokës ku do të ndërtojnë.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë