Polica e Shtetit ka sqaruar se procedimet ndaj protestuesve janë marrë pasi ata kanë cënuar qartazi ligjin.

 

Siaps policisë personat e proceduar kanë shkelur ligjin pasi në kuadër të protestave që po zhvillohen ata kanë bllokuar akset rrugore, kanë hedhur sende të forta dhe kanë djegur materiale të dëmshme për shëndetin e qytetarëve në mjedise të rëndësishme publike.

 

Policia e Shtetit shprehet gjithashtu se do të vijojë të shërbejë me përkushtim të plotë ndaj të drejtës së çdo qytetari për të protestuar si dhe ndaj mirëmbajtjes së rendit për komunitetin.

 

Policia nisi këtë të mërkurë procedimet ndaj 24 protestueve mes të cilëve ishte dhe emri i pedagogut Edmond Tupja dhe artistit Rober Aliaj.