Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu ka premtuar të vendosë një fluturim nga Tel Aviv për në Mekë nëse ai rizgjedhet në zgjedhjet e 23 marsit.

Në prag të zgjedhjeve, Netanyahu premtoi televizionin izraelit Channel 13 se ai do të ndihmonte palestinezët të krijonin një fluturim nga Tel Aviv-i në Mekë.

“Nëse rizgjidhem, unë do të vendos fluturime të drejtpërdrejta nga Tel Aviv-i në Mekë.”

Me këtë deklaratë, Netanyahu gjithashtu tha se nëse ai bëhet përsëri kryeministër, marrëdhëniet midis Izraelit dhe Arabisë Saudite do të normalizohen.

Netanyahu tha më 16 mars se Izraeli do të normalizojë marrëdhëniet me katër vende të tjera.

Jared Kushner, dhëndri i ish-presidentit amerikan Donald Trump, deklaroi në një artikull të botuar në The Wall Street Journal më 15 mars se Arabia Saudite, Katari, Omani dhe Mauritania janë afër arritjes së një marrëveshje për normalizimin e marrëdhënieve me Izraelin.