Skip to content

Presidenti italian Mattarella shpërndan Dhomat e parlamentit, në shtator priten zgjedhje

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Presidenti i Republikës, Sergio Mattarella, pasi dëgjoi kryetarët e dy degëve të Parlamentit, , nënshkroi dekretin për shpërndarjen e Senatit të Republikës dhe Dhomës së Deputetëve.

Dekreti i shpërbërjes do t’u dorëzohet Presidentëve të Senatit të Republikës dhe të Dhomës së Deputetëve nga Sekretari i Përgjithshëm i Presidencës së Republikës, Ugo Zampetti.

Mattarella: Qeveria ka dhënë dorëheqjen, falënderova Mario Draghi-n dhe ministrat për angazhimin e tyre në këto 18 muaj. Qeveria has kufizime në aktivitetet e saj, por ka mjetet për të vepruar në këto muaj para se të vijë ekzekutivi i ri. Pauza janë nuk është e mundur në momentin që po kalojmë, kostot e energjisë kanë pasoja për familjet dhe bizneset, vështirësitë ekonomike duhet të adresohen, ka shumë detyrime për t’u mbyllur në interes të Italisë.
Ndërkohë, që sipas medieve italiane pritet që zgjedhjet e ardhshme të mbahen në datën 18 apo 25 shtator.
Burimi: Ora News

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë