Prindër kini kujdes nga konsumimi I tepërt I sheqerit nga fëmijët tuaj . Përpiquni të kontrolloni. Ëmbëlsirat vërtet të kënaqin por bëjnë edhe dëm të madh.

Sheqeri dëmton dhëmbët, kockat dhe mëlçinë. Dëmet e sheqerit janë të babrabarta me ato të alchoolit. Sheqeri I tepërt kthehet në dhjamë dhe depozitohet në indin dhjamor duke shtuar artificialisht sasinë e dhjamit në trup. Kujdes prindër për pak durim, ju lejoni fëmijën të dëmtojë veten, mos të rritet i shëndetshëm.

Në ditë të ftohta dhe në ditë të ngrohta, nxitini fëmijët të vrapojnë e luajnë në natyrë. Mos u trembni se ftohen apo djersiten sheqeri dëmton më shumë se një sëmundje e zakonshme.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re