“Duhet të jemi shumë të kujdesshëm me sasitë e lëngjeve që konsumojmë, ne shpesh harrojmë të konsumojmë ujë dhe është shumë e rëndësishme dhe e këshillueshme për të gjithë të konsumojmë deri në një litër për çdo kilogram të peshës trupore, duke ju përshtatur edhe aktivitetit fizik apo profesionit që kemi.”

“Gabimi më i madh që bëjmë është që konsumojmë lëngje në vend të ujit, nëse ne konsumojmë lëngje me tepricë, ato nuk janë të shëndetshme për trupin tonë.

Në duhet ti zëvendësojmë këto lëngje me fruta apo me perime, por nuk duhet të harrojmë fibrat.”

/shkollaeshendetit.com