Skip to content

“Propaganda e të ushqyerit me lugën bosh dhe e suksesit ekonomik me video 3D”, Meta për 1 Majin: Shqipëria, vendi me pagën më të ulët në rajon dhe Europë”

  • 01/05/2021

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Presidenti Meta, ka postuar ditën e sotme në facebook për ditën ndërkombëtare të punëtorëve.

Meta e nis postimin e tij duke thënë se Shqipëria edhe këtë vit është vendi me pagën më të ulët në rajon dhe në Europë dhe se fuqia punëtore e kualifikuar vazhdon të largohet masivisht.

“Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve, edhe këtë vit, e gjen Shqipërinë me nivelin më të ulët të pagës në rajon dhe në Europë, ndërkohë që fuqia punëtore e kualifikuar vazhdon të largohet masivisht, në mungesë të të ardhurave të mjaftueshme, të kushteve më të mira e më dinjitoze të punës dhe pa shpresë për një të ardhme të afërt më të sigurt”- shkruan Meta.

Ai ka thumbuar qeverinë duke thënë se me anë të propagandës që bëhet me video 3D renditemi pas Gjermanisë, por ndërkohë realiteti është se po largohen mjekë dhe specialistë, të cilët drejtohen drejt vendeve të BE-së për një standart jetese më të mirë.

“Propaganda e të ushqyerit me lugën bosh dhe e suksesit ekonomik me video 3D na rendit sot të dytëve pas Gjermanisë, por është fakt se shumë mjekë, infermierë dhe specialistë po zhvendosen në Gjermani dhe në vende të tjera të BE për një jetë më të mirë”- shton ai.

Në fund ai e mbyll shkrimin e tij duke thënë se është koha për një reflektim pasi është rritur përqindja e popullsisë që jetojnë me vetëm 5 dollarë në ditë.

“Ndërsa kjo situatë duhet të shërbejë për një reflektim të thellë dhe kur niveli i popullsisë që jetojnë me 5.5 USD/ditë është rritur me 41.5% është koha të veprojmë të gjithë së bashku për të dëgjuar zërin e punëtorëve, duke rritur mirëqenien dhe drejtësinë sociale të munguar”- përfundoi presidenti.

Postimi i Plotë

Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve, edhe këtë vit, e gjen Shqipërinë me nivelin më të ulët të pagës në rajon dhe në Europë, ndërkohë që fuqia punëtore e kualifikuar vazhdon të largohet masivisht, në mungesë të të ardhurave të mjaftueshme, të kushteve më të mira e më dinjitoze të punës dhe pa shpresë për një të ardhme të afërt më të sigurt.

Tërmeti dhe pandemia, me efektet e tyre negative dhe afatgjafa në ekonomi, mbyllën me mijëra vende pune, kryesisht biznese të vogla e të mesme, duke e dëmtuar rëndë mirëqenien e familjeve të punëtorëve të thjeshtë, thelluar ndjeshëm mjerimin në shoqëri dhe frenuar zhvillimin e qëndrueshëm të vendit.

Propaganda e të ushqyerit me lugën bosh dhe e suksesit ekonomik me video 3D na rendit sot të dytëve pas Gjermanisë, por është fakt se shumë mjekë, infermierë dhe specialistë po zhvendosen në Gjermani dhe në vende të tjera të BE për një jetë më të mirë.

Ndërsa kjo situatë duhet të shërbejë për një reflektim të thellë dhe kur niveli i popullsisë që jetojnë me 5.5 USD/ditë është rritur me 41.5% është koha të veprojmë të gjithë së bashku për të dëgjuar zërin e punëtorëve, duke rritur mirëqenien dhe drejtësinë sociale të munguar.

loading…

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë