Protesta të fuqishme dhe rebelime kundër masave anti-covid shpërthyen këtë fundjavë në kryeqytetin e Belgjikës dhe BE-së njëkohësisht, pra në Bruksel.

Policia u detyrua të përdorë gaz lotësjellës përvec ujit me presion të lartë për të shpërndarë turmat e mëdha me njerëz të cilët kishin dalë të organizonin party në natyrë në një farë mënyrë duke u rebeluar kundër masave aktuale të Covid-19.