Mostretja ose Dispepsia kanë disa simptoma:

Urthi (refluksi gastroezofageal),
Ulcera,
Dispepsi joulceroze (kur keni simptoma të ulcerë-s, por gjatë investigimit nuk keni ulcer),
Intoleranca ushqimore,
Fryrja,
Gëlltitja e tepruar e ajrit.

Pjesa më e madhe e njerëzve do të vuajnë nga dispepsi nga një kohë në tjetrën – p.sh. nëse ato hanë shumë shpejt, ose hanë shumë. Nëse keni një problem që përsëritet ose rastësisht vuani nga mostretja kur nuk e keni patur këtë problem më parë, ju duhet të këshilloheni me mjekun.

Urthi është shkaktuar nga një përmbajtje e acidit në stomak,ezofag dhe ndoshta në fyt, e njohur nga mjekët si refluksi gastroezofageal.

Dispepsia mund të jetë i lidhur me simptoma të gjëra siç janë:

Gromësirat,
Përzierjet,
Kapsllëku ose diarre-ja,
Humbja e oreksit,
Të vjellat,
Parehati në zonën e barkut. 

Smoothie qe keshillojme permban:
-Ananas
-Karrote
-Lime

/shkollaeshendetit.com