Kritiku i burgosur i Kremlinit Alexei Navalny deklaroi një grevë urie të mërkurën, duke u përpjekur të detyrojë shërbimin e burgut t’i sigurojë atij kujdesin e duhur mjekësor për shkak të, siç tha ai, dhimbjeve akute të shpinës dhe këmbëve.

Fati i Navalny-t, një nga kritikët më të shquar të presidentit Vladimir Putin, u vu në qendër të vëmendjes pasi tha javën e kaluar se zgjimi nga një roje çdo orë gjatë natës ishte torturë dhe se thirrjet e tij për trajtim për dhimbjet akute të shpinës dhe këmbës ishin injoruar.

Në një letër drejtuar guvernatorit të burgut, të cilën ekipi i tij postoi në mediat sociale të mërkurën, Navalny tha se kërkesat e tij të përditshme për të marrë një mjek të zgjedhur dhe për t’i siguruar atij një ilaç të duhur për problemet e tij ishin injoruar.

“Unë kërkoj që të më lejohet një mjek dhe derisa të ndodhë kjo, unë bëj një grevë urie,” tha ai në letër.

Kolonia penale IK-2, 100 kilometra në lindje të Moskës, nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës për koment. Autoritetet e burgut, pasi shqyrtuan Navalny-n javën e kaluar, deklaruan gjendjen e tij të qëndrueshme dhe të kënaqshme. Kremlini nuk pranoi të komentonte mbi shëndetin e tij.