Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu ka filluar një fushatë të pazakontë zgjedhore në të cilën ai i kushton vëmendje të veçantë pakicës palestineze. Duke dashur të tërheqë afeksionin e rreth dy milion palestinezëve, Netanyahu u premton atyre gjithçka dhe gjithçka.

Në zgjedhjet parlamentare të vitit të kaluar, partitë e bashkuara palestineze arritën sukses historik. Aleanca e Partive Arabe fitoi deri në 15 vende, më shumë që nga zgjedhjet e para në vitin 1949. Lista më e fortë në listën arabe janë “komunistët klasikë” Hadash – të cilët shkuan në votime të bashkuar me nacionalistët palestinezë dhe islamistët.

Netanyahu tani po përpiqet të thyejë aleancën e partive arabe dhe palestineze, ndaj dhe po lëshon premtime pa fre.

Më e bujshmja, ai ka premtuar të krijojë një linjë ajrore nga Tel Aviv-i në Mekë nëse rizgjidhet më 23 mars.

“Nëse rizgjidhet, unë do të vendos fluturime të drejtpërdrejta nga Tel Aviv-i në Mekë”, tha ai.

Me këtë deklaratë, Netanyahu gjithashtu tha se nëse ai bëhet përsëri kryeministër, marrëdhëniet midis Izraelit dhe Arabisë Saudite do të normalizohen.

Ai gjithashtu u ka premtuar palestinezëve që mbetën në tokën e tyre pas lindjes së shtetit hebre në 1948, që t’u përmirësojë kushtet e tyre të jetesës, dhe në veçanti për t’i dhënë fund pasigurisë.