Shishet plastike me ujë janë edhe më të rrezikshëm për ti lënë pas, sepse ato leshojne kimikate të dëmshme kur lihen në nxehtësi. Në një studim që tregon efektet e temperaturave të ruajtjes në lirimin e kimikateve si antimon dhe bisfenol A, u zbulua se më shumë kimikate u liruan kur temperatura u rrit .

Eksperimenti gjithashtu zbuloi se kur shishet u ruajtën në 158 ° F për 4 javë, lirimi i bisfenol A dhe antimon nuk plotësonin standardet rregulluese për marrjen e përditshme kronike .Bisfenol A, i njohur gjithashtu si BPA, është një kimikat që eshte treguar jashtëzakonisht i keq në vitet e fundit.

Është provuar se ndryshon nivelet e hormoneve dhe lidhet posaçërisht me nivelet më të ulëta të testosteronit tek meshkujt . BPA gjithashtu kontribuon në zhvillimin dhe përparimin e kancerit . Antinom, nga ana tjetër, mund të shkaktojë dhimbje në stomak, të vjella, diarre dhe ulcera te stomakut

Është e sigurt të thuhet se marrja e sasive të mëdha të njërës nga këto kimikate nuk është e mirë për askënd.

/shkollaeshendetit.com