Një burrë nga Karolina e Jugut, i cili u detyrua të punonte mbi 100 orë çdo javë pa pagesë dhe iu nënshtrua abuzimit verbal dhe fizik, supozohej të merrte afro 273 mijë dollarë në dëmshpërblim pasi ish-menaxheri u deklarua fajtor.

Por kjo shumë fillestare ishte shumë e ulët, vendosi një gjykatë apeli në prill. Njeriu duhet të kishte marrë më shumë se dyfishin e kësaj shume – afër 546 mijë dollarë – nga menaxheri për të dhënë llogari për ligjet federale të punës, sipas vendimit, raporton cnn.

John Christopher Smith u detyrua të punonte në një kafene në Conway pa pagesë për vite me radhë. Menaxheri i tij, Bobby Edwards, u deklarua fajtor për punë të detyruar në 2018 dhe u dënua me 10 vjet burg për abuzimin me Smith, një njeri i zi që ka aftësi të kufizuara intelektuale.

Dispozita e Aktit të Standardeve të Punës për dëmet e likuiduara thotë se nëse dështimi për të paguar pagat e një punëtori në kohë është aq i dëmshëm për “standardin minimal të jetesës” të atij punëtori, atëherë ata duhet të paguhen dyfishi i kësaj shume, vendosi Gjykata e Lartë në 1945.

Gjykata e rrethit tani do të llogarisë shumën e re që Smith i detyrohet. CNN ka arritur në Zyrën e Avokatit të SHBA në Karolinën e Jugut dhe Divizionin e të Drejtave Civile të Departamentit të Drejtësisë, i cili urdhëroi pagesën origjinale të kthimit, për koment.

Për t’ju bashkuar faqes sone në Facebook, klikoni like

loading…

/faxweb

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re