Presidenti rus Vladimir Putin tha se ai “simpatizoi” Donald Trump në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016, sepse ai donte të rivendoste marrëdhëniet normale me Rusinë.

Në një bisedë me regjisorin e njohur amerikan liver Stone, e cila është postuar nga Kremlini në faqen e tij të internetit, Putin tha se kurrë nuk do të përfshihej në zgjedhjet e SHBA.

Marrëdhëniet midis Moskës dhe Uashingtonit janë tensionuar për një kohë të gjatë për shkak të zbulimit të shërbimeve të inteligjencës amerikane se Rusia është përpjekur të ndikojë në rezultatet e zgjedhjeve presidenciale të vitit 2016 në të cilën Trump erdhi në pushtet.

Agjencitë amerikane thonë se Rusia ka përdorur keqinformime dhe taktika të tjera për të mbështetur fushatën Trump. Putini e refuzon vazhdimisht këtë.

“Nëse ndonjë nga blogerët tanë, dhe unë nuk e di kush është në internet, shpreh mendimin e tij në lidhje me situatën në Shtetet e Bashkuara në një mënyrë apo një tjetër, kjo nuk mund të luajë një rol vendimtar në zgjedhje. Është marrëzi ta mendosh”, tha Putin.

“Por ne e simpatizuam atë (Trumpin) sepse ai tha se dëshiron të vendosë marrëdhënie normale me Rusinë përsëri. Ku është gabimi këtu?

Por sigurisht,nuk mund të përshëndetemi për një pozicion të tillë”, shtoi presidenti rus në intervistën e tij me Oliver Stone.