Skip to content

Qëndra shëndetësore në bregdet; Manastirliu: Kanë marrë shërbim mbi 20 mijë pushues

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Mbi 20 mijë pushues kanë marrë shërbim falas në qendrat shëndetësore.

 

Gjatë një vizite atje, ministrja Manastirliu nënvizoi shpejtësinë dhe cilësinë e shërbimit që ofrohet sipas saj në 29 qendrat e hapura  në zonat turistike bregdetare dhe malore, ku shërbejnë 160 mjekë dhe infermierë të trajnuar per emergjencat.

 

OGERTA MANASTIRLIU

MINISTRE E SHENDETESISE

 

Jemi në pikun e sezonit të turizmit dhe padyshim fal punës së mjekëvë ,infermierëve ,qëndrave shëndetësore ,kemi mundur që të përballojmë një fluks të shtuar të pacientëve ,gjithashtu dhe të turistëve të huaj .Janë rreth 20 mijë pushues të vilët kanë marrë shërbimin në 29 qëndrat tona shëndetësore veror.

 

Ministrja theksoi se duhet vazhduar vaksinimi I Covid pasi kemi rritje të rasteve.

 

 

Jemi në alert dhe për sa I përket indentifikimit të rasteve te covid 19 duke qënë se edhe në këto qëndra ofrohet testimi falas për indentifikimin e shpejtë të covid,por gjithashtu dhe vaksinimin e Covid .Një ndër elementët shumë të rëndësishëm përa I përket rritjes së imunuitetit dhe dozave të cilave janë duke u kryer ,qofshin ato dozat e para apo të dyta apo dhe ato bustër te 3 dhe të 4 që ne jemi duke apeluar te qytetarët për ti kryer sepse kemi një incidens të rasteve në rritje gjithashtu kemi dhe një rritje të numrit të shtrimeve  ne spital.

 

Të gjitha strukturat Shëndetësore sipas autoruteteve, jane në gaditshmëri të plotë në cdo moment.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë