Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Qentë ekzaminues janë më efektivë se testet e shpejta të antigjenit në zbulimin e Covid.

 

Kjo u zbulua nga studimi i “C19-screendog”, koordinuar nga Universiteti Politeknik i Marche ne Itali. Studim, rezultatet e të cilit u publikuan në revistën shkencore Helyon .

 

Objektivi i C19-screendog ishte të vërtetonte një protokoll inovativ për trajnimin e qenve të specializuar në zbulimin e subjekteve pozitive të Sars-Cov2 dhe të demonstronte se qentë e trajnuar nga ekspertë kinoteknike mund të përfaqësojnë një sistem të vlefshëm ekzaminimi të drejtpërdrejtë për një person, pa u drejtuar për marrjen e mostrave biologjike për t’u nuhatur.

 

“Falë aftësisë së kafshëve për të zbuluar substanca të paqëndrueshme në trup, mund të arrihen rezultate me specifikë dhe ndjeshmëri të krahasueshme me atë të testeve të shpejta antihigjienike”, shpjegon Francesca Soggiu, mjeke e Shërbimit të Higjienës Publike të Autoritetit Shëndetësor Lokal Sassari dhe eksperte.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re