Skip to content

Qeveria e re e koalicionit në Qipron Veriore merr votëbesimin

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Qeveria e re e koalicionit në Republikën Turke të Qipros Veriore siguroi votëbesimin sot nga parlamenti i vendit.

Me një abstenim, ligjvënësit votuan 29-20 në favor të koalicionit, të përbërë nga Partia e Unitetit Kombëtar (UBP), Partia Demokratike (PD) dhe Partia e Rilindjes (YDP).

Partia Republikane Turke (CTP) dhe Partia Popullore (HP) të opozitës votuan kundër qeverisë së sapoformuar.

Kryeministri Unal Ustel iu drejtua parlamentit pas votimit.

Qeveria u miratua javën e kaluar nga presidenti Ersin Tatar.

Kryeministri i mëparshëm i vendit, Faiz Sucuoglu, kishte dhënë dorëheqjen së bashku me kabinetin e tij më 30 prill.

Duke kryesuar në zgjedhjet e parakohshme të mbajtura më 23 janar, UBP siguroi mbi 39,5 për qind të votave, kurse Partia Republikane Turke (CTP) u rendit e dyta me mbi 32 për qind.

UBP aktualisht ka 24 nga 50 vendet e parlamentit, ndërsa partnerët e saj të koalicionit, PD dhe YDP, kanë përkatësisht tre dhe dy mandate.
Burimi: AA

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë